Bemutatkozás

“A kezet csak megfogni szabad,
elereszteni vétek,
ellökni átok,
egymásba simuló kezek

tartják össze
az eget és a világot!”
(Alföldi Géza)

Köszöntjük az Aranykor Idősek Otthona honlapján!

Alföldi Gáza versének szellemében hoztuk létre 1998-ben az Aranykor Idősek Otthonát, amely festői környezetben a Kecskemét melletti Ballószögön helyezkedik el, és ami Magyarországon szinte egyedülállóan magas színvonalat és kényelmet biztosít lakói számára. Hivatásunknak tekintjük, hogy az Otthonban élő vagy csak bizonyos időt eltöltő időskorú emberek részére minél szélesebb körű és tapintatos gondoskodást – szükség esetén szakszerű ápolást – nyújtsunk. Intézményünk kiemelten fontosnak tartja a hozzánk forduló és rászoruló idősek szociális-egészségügyi- és mentális támogatását, és lakóink életkorának és egészségi állapotának megfelelő, magas színvonalú, családias életkörülmények megteremtését. A 150 férőhelyes Idősek Otthonát és környezetét úgy alakítottuk ki, hogy lakóink maradéktalanul élvezhetik a természetből áradó nyugalmat, a gondoskodásból fakadó kényelmet és személyes biztonságot, valamint a társasági életet.

Apartmanjaink

Az Otthonba költözők több, különböző méretű és típusú apartman közül választhatnak legyen szó egyéni, vagy akár társas elhelyezésről. Az apartmanok alapfelszereléséhez tartozik a központi TV csatlakozó és a nővérhívásra is alkalmas telefonkészülék.
Az apartmanok lakószobái laminált padlóval, a fürdőszoba csúszásmentes hidegburkolattal ellátott. Az Otthon minden helyisége, így az apartmanok is teljes mértékben akadálymentesítettek.

Minden beköltözőnek lehetősége van, hogy választott apartmanját saját, kedves, megszokott bútoraival rendezze be.

Ápolási részleg

Az intenzív ápolásra, illetve különleges ellátásra szoruló lakóinkat akik fizikai vagy pszichés állapotuk miatt nem képesek önálló életvitelre és napi teendőikben folyamatos segítségre, emelt szintű ápolásra szorulnak, speciális részlegünkben tudjuk szakszerűen ellátni. Célunk, hogy segítséget nyújtsunk a hozzátartozóknak, családtagoknak abban a nehéz élethelyzetben, amely akkor adódik, ha egy szeretett hozzátartozónk ápolásra szorul és intézményi elhelyezéséről kell döntést hoznunk. 2012-óta intézményünk Egészségügyi működési engedéllyel is rendelkezik, amely azt jelenti, hogy szakápolási feladatokat is el tudunk látni (pl. infúzió bekötése, vérvétel, szondás táplálás stb.).
A fizikai állapot szinten tartása, javítása érdekében gyógytornász napi rendszerességgel tart egyéni, személyre szabott gyógytorna foglalkozást és az ágyban fekvő betegek esetében mobilizálást.

Az ápolási részlegünkön az alapellátáson felül biztosított szolgáltatások:

  • biztonságosan kialakított környezet, szoba berendezés
  • fokozott és folyamatos 24 órás szakképzett ápolói és gondozói felügyelet
  • teljes körű, személyre szabott ápolás, gondozás, testi higiéné biztosítása
  • naponta szinten tartó egyéni és csoportos mentálhigiénés foglalkozások
  • egyéni mozgásterápiás fejlesztés
  • speciális diéták biztosítása
  • rendszeres pszichiáter orvosi felülvizsgálat

Az idősek otthonáról

Az Aranykor Idősek Otthonához tartozó épületegyüttes felszereltsége és környezete Magyarországon egyedülálló. A fővárostól 90 km –re, Kecskemét melletti zöldövezetben található az egyedi és kifejezetten időskorúaknak tervezett épületkomplexum, két szint plusz tetőteres beépítésű, liftes, 90 apartmant, könyvtárat, társalgót, bárt, közösségi és kulturális célokat szolgáló termeket, valamint kiszolgáló helyiségeket tartalmaz.

Mindezt egy kiváló szakértelemmel gondozott 5 hektáros park veszi körül, ahol a növényvilág sokszínűsége mellett több tó, mesterséges patakok, vízcsobogók, kerti társalgók, sportolásra alkalmas területek növelik a zöldövezeti hatást.